Webshop » Spa's

Spa's

Extra kortingen op verschillende toonzaal modellen (enkel uit verpakking geweest)! Contacteer ons voor meer info of kom naar onze toonzaal en ontvang alle uitleg over de verschillende merken en modellen. Dit natuurlijk geheel vrijblijvend, overtuig jezelf van onze kwaliteit, kennis en service!  
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

 

De belangrijkste 10 unieke voordelen van Jacuzziworld Spa's op een rij:

1. Het unieke 3-zone® filtersysteem, de combinatie van een 1-micron filter (normale filters filteren 50-60 micron), een krachtige ozonator met ozonmix kamer en een Uv desinfectie systeem. Tevens hoeft het 1-micron wegwerpfilter niet gereinigd te worden, deze filter gaat 3-4 maanden mee.

2. De zuinigste besturing ter wereld, Spanet besturing. Geheel programmeerbaar en "denkt" mee. Deze Australische besturing is ontworpen vanuit het oog van de gebruiker en heeft bijna alle functies in one-touch. Door de programmeerbare circulatiepomp, de nachttariefvoorziening en zuinige teflongecoate heater bespaart u honderden euro's per jaar.

3. De sterkste kuip, Evolution Spas hebben een Aristech kuip die gevormd is in een "zone controled" oven, voorzien van vinylester laag en daarna polyester maakt deze kuip zelfdragend en de sterkste in haar soort.

4. Zuinige pompen, onze pompen zijn OEM gemaakt, ontworpen door de ingenieurs van Spanet. Door gebruik te maken van verstelbare wet-ends verliezen deze pompen geen kracht. Zij geven zodoende de maximale power tot aan de jets.

5. Gepatenteerde bearingless jets, onze jets hebben geen lagers maar zijn voorzien van onverslijtbare RVS spinnaald

6. Evolution Spas RGB LED verlichting, in combinatie met de Spanet controller instelbaar in 30 kleuren, helderheid instelbaar en tevens vele voorgeprogrammeerde kleurcombinaties.

7. Uniek Aquavibe soundsystem, het Evolution Spas geluidsysteem is voorzien van Vibro-speakers, deze speakers zijn gemonteerd tegen de kuip onder de spa. Het geluid komt door het water waardoor je in de spa een sensatie aan geluid hebt. 

8. Thermoguard isolatie, gemaakt voor het Europese klimaat zijn deze spa's voorzien van een meervoudige isolatie. Zowel de kuip als de omkasting als de kunstof bodem is voorzien van isolatie

9. Verdeelstations, manifolds en buizenstelsel is ontworpen voor de beste flow en de minste weerstand, gemonteerd met Wacker kit en pvc solvent cement.

10.De fijne extra's zoals een verlichte wijnkoeler, regelbare zuinige aromatherapie, verlichting in de omkasting enz....

 

Wat met de verwarming van de jacuzzi en energieverbruik, kortom kostprijs ?

Het grote voordeel van alle Evolution, Vortex en Premium spa's is de sturing: namelijk Spa Net, deze Australische sturing bezit de mogelijkheid om te verwarmen en filteren tijdens nachttarief (wanneer beschikbaar), u kan deze programmeren dat alle verwarming en filtering meestal of uitsluitend gebeurd bij nachttarief! Daarom hebben onze baden de prestigieuze prijs van meest ecologische spa ter wereld gewonnen op de grootste vakbeurs ter wereld. Tegenover andere spa's kun je 65% besparen! Vasthouden van de warmte speelt een belangrijke rol bij het energieverbruik van uw spa. Leg de afdekking steeds op de jacuzzi wanneer u hem niet gebruikt en zorg dat de afdekking langs alle kanten goed aansluit. Alle Evolution spa's hebben trouwens een cover van maar liefst 15cm dik, dit is één van de meest isolerende covers uit de branche! Ook alle kuipen zijn geïsoleerd, alsook de bodem en de omkasting! Wat moet u weten over de pompen ? Er zijn whirlpools met één, twee, drie en soms ook vier pompen. Eenvoudig gesteld : hoe krachtiger de pompen, hoe krachtiger de massage. Maar de aansluitingen en loodgieterij, de jets en waterdoorstroming zijn minstens even belangrijk dan de kracht van de pomp(en). Elke pomp beslaat een bepaald gedeelte, en bijgevolg ook een aantal van de aanwezige jets. De filtering kan geprogrammeerd worden dmv een ingebouwde timer in het controlepaneel. Verder dient nog vermeld dat de circulatiepomp geluidsarm is, terwijl circulatie via de twee-snelheden-pomp aanzienlijk meer lawaai maakt.Dus terwijl anderen veel beweren, bewijzen wij het!

Wat is een ozonator ?

Kwaliteits whirlpools zijn steeds uitgerust met een ozonator met injectie en mengkamers. De ozonator vernietigt de bacteriën en virussen die zich in het water bevinden. Dankzij de ozonator zal u aanzienlijk minder chemicaliën moeten gebruiken voor volledige desinfectie van het water in uw spa. Zo bespaart u in de aankoop van onderhoud- en waterbehandelingsproducten. Ozon veroorzaakt in vergelijking met chemicaliën minder huid- en oogirritatie. Vergewis u ook van het ozonatorsysteem. Als je niets speciaals doet om ozon goed te mengen met water, gaat de ozon in het water niet zijn ontsmettingswerk kunnen doen maar gaat deze vb de afdekking en de jets afbleken en aantasten.

Waarom zitten er filters in een whirlpool bad ?

De filters werden ontworpen om vuil en kalk uit het water te halen en er op die manier ook voor te zorgen dat de pompen ervan gespaard blijven. Filterpatronen kunnen gespoeld en hergebruikt worden. Een verbeterde en onderhoudsvriendelijke versie van de filterpatronen zijn de 1micron filters van Jacuzziworld, terwijl de andere filters max 30 a 50 micron filters, gaan wij nog een stapje verder met de 1 micron filter, tot 1/1000 ste van een millimeter wordt gefilterd.

Zijn er nog andere kenmerken, zoals verlichting, watervallen, ed ?

U zal de whirlpool vooral gebruiken om te ontspannen na een drukke dag. De sfeer-opties zijn daarom zeker het overwegen waard. Zo is er vaak een ruim aanbod van relaxatie-kenmerken, zoals : verlichting onderwater : de gewone 12 Volt verlichting of de LED-verlichting, waardoor u een extra sfeer creëert door de wisselende kleurschakeringen van het water ; audio/video systeem : de installatie van een waterproof radio/CD. U kan hier vaak de keuze maken tussen luidsprekers die ingebouwd worden in de acryl, dmv verhoogde hoeken in de acryl, en pop-up luidsprekers, die in de acryl zitten en door een eenvoudige druk op de top van de luidsprekers tevoorschijn komen en even gemakkelijk weer ingedrukt kunnen worden, maar de Evolution spa's zijn of kunnen worden voorzien met vibro speakers onderaan de kuip: het geluid gaat wordt getransporteerd door het water, dus geen kapotte speakers meer na een paar jaar (iedereen zegt wel waterbestendige speakers te hebben, en de beste gaan zelfs maar een paar jaar mee)

Moet ik toevoerleidingen installeren ?

Neen, dit is niet noodzakelijk. Alle bovengrondse spa's kunnen gevuld worden met behulp van een tuinslang.

Wat is de geschikte locatie voor uw jacuzzi?

Maak u een voorstelling van de plek van installatie van uw spa jacuzzi door met behulp van een touw de omtrek van de spa te maken en houd rekening met volgende factoren : de whirlpool moet op een stevige en vlakke ondergrond geplaatst worden. Zorg ervoor dat de spa gemakkelijk bereikbaar is vanaf de plaats waar u zich zal omkleden. Hebt u de intentie uw spa ook tijdens de winter te gebruiken (wat trouwens de ideale periode is) dan is het wellicht een goed idee de spa niet te ver van het huis te installeren. Een pad aanleggen van het huis naar de spa is aangeraden, zodat het vuil, gras, ... dat aan uw voeten hangt, niet in de spa terecht komt. Installeer de spa op een afgeschermde plek, zodat u geen hinder ondervindt van de wind, maar tracht er tevens rekening mee te houden dat een goed uitzicht het baden aangenamer en relaxter maakt. Denk aan het gemak om de spa te vullen en te ledigen met behulp van een tuinslang. De Spa's van jacuzziworld.be hebben allen een Gardenakoppeling onderaan de spa waarop u de tuinslang kan aansluiten. Gebruik het elektriciteitscircuit enkel voor uw spa en sluit er geen andere toestellen op aan (alle nodige uitleg is bij ons te verkrijgen, welke zekering? verliesstroomschakelaar? enz). Vergeet niet dat alle zijden van de spa gemakkelijk toegankelijk moeten zijn, in geval van onderhoud. Voorzie extra ruimte achter of naast uw spa, indien u een cover lift wenst te installeren (bij de meeste modellen is deze standaard !)

Wat is het verschil tussen een luchtinjector en een jet ?

Binnenin het hydromassagebad bevinden zich een aantal verschillende jets. Zij bevinden zich verspreid over de spa en vermengen lucht met water onder druk om een masserend effect te verkrijgen. De meeste jets kunnen onderling gewisseld worden en kunnen ook aangepast worden naargelang de behoeften van de bader. Bij de Evolution, Vortex en Premium spa's hebben de jets geen lagers, maar zijn deze voorzien van RVS spinnaald! Lucht injectoren, daarentegen, bevinden zich over het algemeen op de zitplaatsen en maken luchtbellen. Dit pruttelend effect is aangenaam, maakt u gewichtloos, maar heeft geen masserende functie.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is het gecombineerde effect van warmte, massage en drijfvermogen. Warm water verwijdt de bloedvaten, wat de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels vergemakkelijkt. De daarmee gepaard gaande aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen leidt tot vlugger herstel van de vermoeide spieren. Het jet systeem van de hydromassagebaden heeft een relaxerende werking op de verkrampte spieren en neemt de druk op de omliggende zenuwen weg. Massage verbetert de bloedcirculatie en versnelt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Het drijfvermogen vermindert het lichaamsgewicht met 90 %, waardoor de druk op gewrichten en spieren aanzienlijk afneemt. Hydrotherapie (of watertherapie) is wereldwijd erkend als doeltreffende methode om spanning, vaak veroorzaakt door stress, te verlichten.

Waarom zijn jets verstelbaar ?

Weldoende en doeltreffende watertherapie heeft alles te maken met de mogelijkheid om elke jet te verstellen, waar nodig. Dit is de standaardnorm voor een goede beoordeling van lichaamstherapie en atletische watertherapie. Een spa kan een over heel groot aantal jets beschikken die echter niet verstelbaar zijn. Het aantal jets heeft hier geen enkele waarde. Wat wel telt is de positie van de jets, alsook de verstelbaarheid ervan. Water, lucht en kracht moeten perfect in evenwicht zijn voor een optimale massage . De jacuzzi's van Jacuzziworld.be zijn gekend voor hun verscheidenheid aan jets en hun verstelbaarheid.

Wordt een spa enkel tijdens de lente en de zomer gebruikt ?

Neen, zeker en vast niet. Wist u dat in de Scandinavische landen en in Noord-Amerika de spa meest gebruikt worden wanneer de buitentemperaturen onder het vriespunt liggen ? Onderzoek heeft trouwens aangetoond, dat het therapeutisch effect van de spa het grootst is, wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water. Dit betekent dat herfst en winter de beste seizoenen zijn om een spa te gebruiken.

Welke vragen dien ik mij vooraf te stellen bij de aanschaf van een spa ?

De prijs buiten beschouwing gelaten, zijn er verschillende factoren die de ene spa van de andere onderscheiden. Eerst dient u na te gaan wat voor u belangrijk is: Is uw spa voor binnen of voor buiten ? Dit kan belangrijk zijn naar de maten van uw spa toe. Hij moet immers binnen geraken, zowel in de hoogte als in de breedte. Waar gaat u de spa plaatsen? Hoeveel ruimte hebt u voor de spa ? Maw hoe groot mag uw spa zijn? Hoeveel personen moeten er volgens u tegelijkertijd comfortabel van de spa kunnen genieten ? Hebben zij tegelijkertijd evenveel massage nodig? Is voor u massage en therapeutisch effect belangrijk of dient de spa enkel voor relaxatie ? Hecht u belang aan een goede filtratie en ontsmetting? Wil u een eenvoudig en makkelijk onderhoud zowel van de spa zelf als van de waterbehandeling ?