Webshop » Infrarood Cabines » Info IR Cabine

Product info

Wat is infraroodstraling?

Wat is Infrarood straling (infrarood) ? De zon die aan de hemel staat is zoals we allen weten een enorme energiebron. Deze energie wordt naar onze aarde getransporteerd door middel van elektromagnetische stralen. Deze stralen worden onderverdeeld in verschillénde golflengtes.

Van de totale straling die de zon uitzend bereikt slechts een gedeelte ons aardoppervlakte, daar een gedeelte van deze straling door onze atmosfeer geabsorbeerd wordt. Het zijn de infraroodstalen die verantwoordelijk zijn voor het warmte transport van de zon naar onze aarde. Om dit even duidelijk te maken Wat gebeurd er als de zon even achter de wolken verdwijnt ? We voelen onmiddellijk dat het frisser wordt, niet tegenstaande dat de omgeving temperatuur niet dadelijk naar beneden gaat. Het is namelijk zo dat de infrarood stralen, die de warmte transporteren, heel makkelijk door de lucht gaan zonder veel verlies en de vaste lichamen die het tegenkomt rechtstreeks verwarmd.

Is er een verschil tussen infrarood stralen van de zon en deze van een kunstmatige bron (stralen) ? - Neen, de stralen zijn wel kunstmatig opgewekt maar zijn van dezelfde soort of natuur. - Het grote voordeel is echter dat we de kunstmatige stralen juist kunnen bepalen wat we wensen en dat we niet van bewolking of ander belemmeringen afhangen. Tot slot kunnen we nog stellen dat alle warmte die we op afstand voelen getransporteerd wordt door infrarood stralen. Ook de warmte die we voelen-van de kachel of de verwarming, van een verlichtingslamp, of van een ander menselijk lichaam.

Hoe werkt een goed infraroodcabine?

Een infraroodcabine is een houten cabine waar op een zo comfortabel mogelijke manier zoveel mogelijk warmte op het lichaam wordt overgebracht. Dit gebeurt op 1 goede manier: de straler brengt warmte over via de rug. Het effect is dat bij een beperkte en niet benauwende luchttemperatuur (max. 37 graden) toch veel warmte op het lichaam wordt overgebracht. Het lichaam reageert hierop door o.a. toename van de bloedcirculatie in het hele lichaam. De effecten waar het uiteindelijk om gaat: Betere doorbloeding van spieren en gewrichten. Versnelde afvoer van afvalstoffen, met name na een sportieve inspanning. Hiervoor zijn de cabines van Physiotherm de beste in hun soort, bij deze cabines ga je niet boven de 37° aangezien je lichaam anders in verdediging gaat om af te koelen (want je maakt koorts aan!). Het is niet voor niets dat Physiotherm cabines toegelaten zijn voor mensen met hart en vaatziekten!

IR warmtecabines werden voor het eerst ontworpen door Dr. ISHIKAWA uit Japan en dit in 1967. Eerst werden deze IR cabines enkel gebruikt voor medicinale toepassingen tot in 1979 dit systeem ook voor particulier gebruik gecommercialiseerd werd.

Deze energie is zo op het lichaam afgesteld dat ons lichaam tot 93% van deze energie kan opnemen. Door deze diepe indringing in het lichaam ontstaat een opwarmingseffect diep in het spierweefsel en in de inwendige organen. Het lichaam reageert hierop met een door de hypothalamus veroorzaakte stijging van zowel hart als pols slag. Deze inwerking op het hart zorgt voor een training met conditie effect. Medische onderzoeken bevestigen dat het infraroodcabine gebruik een hart training veroorzaakt, daar het lichaam zijn temperatuur wil doen zakken en daardoor zijn hartslag verhoogt. Gelijktijdig gaat ons lichaam al zijn mogelijke afkoeling systemen in werking zetten. Het voornaamste van deze systemen is het zweten.

Dr Herman Aihara, een autoriteit op het gebied van macrobiotiek stelt in het tijdschrift " Macrobiotics today" "Als vet door zweet uitgescheiden wordt, neemt het zware metalen mee die niet door nieren en longen afgescheiden worden. Deze uitscheiding van zware metalen gebeurd echter niet door zweet uitgescheiden door conditie training en evenmin door zweet uitgescheiden door een traditionele sauna. Zware metalen zijn voor ons giftig, en daarom is het belangrijk voor een goede gezondheid dat deze op regelmatige tijdstippen uit het lichaam weg gevoerd worden. Omdat de huid zo grondig gereinigd wordt en er veel afvalstoffen afgevoerd worden zal er een aanzienlijke verbetering optreden bij het herhaaldelijk gebruik van de infraroodsauna cabine. STRESS EN VERMOEIDHEID Door een totale ontspanning van het lichaam tijdens een cyclus in de infraroodsauna, zal ook de geest zich ontspannen. Hierdoor is de infraroodsauna een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van stress en vermoeidheid.

HET VERBAND TUSSEN GEZONDHEID EN DE INFRAROODCABINE

De mensen in het Verre Oosten zijn al eeuwen lang met een gezond lichaam en een gezonde geest bezig. Hierbij kun je denken aan de traditionele ochtendgymnastiek, die zowel thuis als bij bedrijven wordt toegepast. Dit alles moet wel op kleine schaal, want veel ruimte is er niet. Gezondheidsproducten spelen in op items van de jaren negentig, die een bedreiging vormen voor de gezondheid: vermoeidheid * gebrek aan lichaamsbeweging * vervuiling * stress Zo blijkt ook een gang naar de sauna een uitstekende manier te zijn om calorieën te verliezen en in vorm te blijven. Sauna 's verminderen stress, helpen bij het afslanken en versoepelen de spieren. Een sauna kan, mits je er van houdt, bijdragen aan een geestelijke en lichamelijke ontspanning. Steeds meer geld wordt besteed aan het leiden van een gezond leven.

 

VERSCHIL INFRAROODCABINE & TRADITIONELE SAUNA

Een traditionele sauna moet vertrouwen op indirecte vormen van warmte om het warmte- effect op ons in te laten werken; eerst op warme luchtcirculatie en dan op conductie, direct contact van de hete lucht op de huid. In een traditionele sauna is de temperatuur tussen de 80 en 100c°. In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte gebruikt voor de verwarming van lucht. 80% van de infrarood energie wordt gebruikt voor het lichaam. Daarom kan de infraroodcabine, door middel van de elementen, gebruikers tot een grotere diepte en efficiënter verwarmen, omdat de energievoorziening in hoofdzaak zorgt voor de verwarming van het lichaam en niet voor de verwarming van de lucht om het lichaam heen. De temperatuur in een infraroodcabine bedraagt afhankelijk van de soort cabine tussen de 30 en 50c°.


De beste warmte voor uw gezondheid - mogelijk dankzij het Physiotherm-principe

Het Physiotherm-principe realiseert op een innovatieve manier op basis van de infraroodtechnologie een bijzonder voorzichtige, efficiënte en veilige warmtetoepassing. De twee belangrijkste componenten hierbij zijn de gepatenteerde met vulkanisch zand (lavazand) gevulde keramische stralers en de lage temperatuur infraroodtechniek.
Het Physiotherm-principe:

De lage temperatuur infraroodcabines van Physiotherm werken binnen de thermoneutrale zone (luchttemperatuur tussen 27 en 37 °C). Bij een luchttemperatuur van ongeveer 30 °C wordt de rug van de gebruiker door een speciaal ontwikkelde straler (een keramische straler die met vulkanisch zand gevuld is) gelijkmatig en contactloos met infraroodstraling verwarmd. De warmte wordt daardoor uitsluitend heel lokaal - over 10 tot 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de rug) – via een ononderbroken infraroodbestraling toegevoerd. De intensiteit van de warmte kan aan het individuele welzijn of het individuele warmteopnemend vermogen worden aangepast.

De warmte wordt vanaf de streek van de wervelkolom via het bloed over het hele lichaam verdeeld. De toevloed van licht verwarmd bloed naar het inwendige lichaam (in een verhouding van 90 tot 10) wordt niet tegengehouden, waardoor de lichaamstemperatuur vanaf het begin zacht en continu wordt opgevoerd (0,2 tot 0,3 °C). Daarna wordt de warmte via het bloed van binnen naar buiten verspreid – waardoor het hele lichaam door en door wordt verwarmd. Overtollige warmte kan het lichaam door de uitzetting van de bloedvaten in de huid en door de vorming van zweet gemakkelijker opnieuw afgeven dan bij omgevingstemperaturen van meer dan 37 °C.

Het Physiotherm-principe belast ook bij een gebruik van meer dan 30 minuten het cardiovasculaire systeem slechts weinig. Het maakt daardoor een intensieve ‘doorverwarming’ met intensieve transpiratie mogelijk en zorgt voor een betere doorbloeding van het volledige organisme.

Het gebruik van de infraroodcabines van Physiotherm kan de doorbloeding en de verzorging van organen, spieren, bindweefsel en huid verbeteren. Daarnaast helpt de toegepaste techniek de stofwisseling bevorderen, pijnverzachtende transmitters vormen en het immuniteitssysteem moduleren. Bovendien kan de sterke transpiratie de ontgifting en de ontslakking van het lichaam ondersteunen. Dit zijn slechts enkele effecten van de helende dieptewarmte, die bij talrijke gezondheidsklachten verlichting kunnen brengen.

De volgende voorwaarden moeten worden vervuld als men wil dat de warmte optimaal in de huid kan doordringen:

    Thermoneutrale zone (luchttemperatuur tussen 27 en 37 °C)

    Bestraling van 10 – 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de rug)

    Ononderbroken infraroodbestraling

    Warmtetoevoer zonder belasting

    Contactloze warmtetoevoer zonder rechtstreeks drukcontact

    Lage temperatuurprincipe (beperkte belasting van hart en bloedvaten)